Banner

Fetva 18 - Problemi i martesës në moshën e rePyetja:

Gjyshi im është martuar kur i ka patur 16 vjet, ndoshta edhe shumë burra tjerë në ato vite (kohra) kështu kanë vepruar.

A thua sepse ata punët e tyre i kanë pranuar në moshën e re! Prandaj po pyes, a nuk mundet që lëndët shkollore të përfshihen në më pak vite?


Përgjigja:

Problemi i martesës në moshën e re nuk rrjedh nga gjatësia e plan programit shkollor por nga kushtet e rënda materiale, të cilat në këtë kohë e pengojnë martesën e hershme.

Në të kaluarën, kushtet materiale nuk kanë qenë të ndërlikuara në këtë mënyrë që sot e përjetojmë, prandaj edhe martesa e hershme ka qenë e përhapur edhepse vitet shkollore kanë qenë të gjata.

Ajo që kërkohet dhe që duhet të jetë është që shoqëria jonë të formojë arka për lehtësimin e martesës dhe për t'u ofruar ndihma materiale nevojtarëve.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...