Banner

Fetva 34 - Falja e namazit pa besimtaritPyetja:

Si është dispozita e Sheriatit për atë person që ia fal namazin pa besimtarit?


Përgjigja:

Nuk lejohet t'i falet namazi (xhenazja) atij që akuzon muslimanin për kufr sepse akuzimi për kufr ndonjë musliman është kufr, kjo vërtetohet me vetë tekstin e Hadithit të vërtetë si dhe me koncenzusin e dijetarëve të Akides.

Prandaj, ai që ia fal namazin akuzuesit të muslimanit për kufr është gjunahqar, andaj ai duhet të bëjë teube dhe të kërkojë falje.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...