Banner

Fetva 37 - Fotografia, Muzika dhe MjekrraPyetja:

Shresoj që të më përgjigjeni në problematikat që vijojnë gjegjësisht për vendimin e Sheriatit Islam:

- 1). Dispozita e Fotografive

- 2). Muzika, dhe

- 3). Mjekrra, a është sunet apo vaxhib dhe çfarë dispozite ka rruajtja e mjekrrës?


Përgjigja:

Fotografia nuk hynë në gjeneralen e fjalës: "surah", që theksohet në Hadithin sahih. Themi kështu ngase fjala komentohet sipas domethënies së asaj kohe kur është thënë.

Kurse sa i përket muzikës duhet spjeguar më detajisht, por, rasti këtu nuk na premton një gjë të tillë.

Ndërsa sa i përket lëshimit të mjekrrës dijetarët nuk janë të një mendimi andaj disa thonë se është vaxhib e disa mendub (sunet).Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...