Banner

Fetva 89 - Tajitjet e pandërprera (sekretime) a e prishin abdestinPyetja:

Thuhet se gruaja duhet të merr abdest për çdo namaz për shkak të tajitjeve të pandërprera (sekretime) dhe se nga këto gjëra abdesti prishet.

Pra, a është kjo e vërtetë apo jo duke patur parasysh se unë jam tërë ditën e rregullt në ligjerata kështuqë nuk mund të marr abdest për çdo namaz.

Pra, çfarë të bëj?


Përgjigja:

Nëse heton se tajitjet dalin jashta vaginës, atëherë kjo gjë konsiderohet prishje e abdestit dhe nëse gjatë namazit ndodh kjo gjë, atëherë duhet të përsëritet ky namaz.

Nga ana tjetër, unë besoj se kushtet për marrjen e abdestit në Universitetin tuaj janë të volitshme.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...