Banner

Fetva 105 - Shoqërimi me Ithtarët e LibritPyetja:

Si është dispozita e Sheriatit që të shoqërohesh me Ithtarët e Librit duke patur parasysh se ai është i sinqertë në allëshverësh, në marrëdhënie të punës dhe në respektimin e Fesë dhe cilët janë kufitë e shoqërimit të tillë?


Përgjigja:

Nuk ka ndalesë që muslimani të shoqërojë ndonjë person që nuk është musliman qoftë të jetë ai Ithtar i Librit apo diç tjetër.

Ajo që ndalohet është që jobesimtari të ketë pushtet ndaj muslimanit.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...