Banner

Fetva 138 - Pasuria e fituar nga magjiaPyetja:

Nëse i zoti i shtëpisë punon me magji dhe furnizimi i anëtarëve të familjes bëhet prej pasurive që ai i fiton me magji, andaj, a ndikon kjo gjë në raportin e tyre me All-llahun Fuqiplotë ose një gjë e tillë a i mundëson shejtanit që të depërtojë tek ata.


Përgjigja:

Nëse e gjithë pasuria e tij është rezultat i magjisë atëherë assesi nuk lejohet që fëmijët dhe gruaja të ushqehen prej tyre.

Por, nëse kjo është vetëm një pjesë nga pasuria e tij atëherë tërësia e pasurisë së tij konsiderohet e dyshimtë kështuqë në këtë rast gruaja dhe fëmijët lejohet të ushqehen duke mos e kaluar nevojën.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...