Banner

Fetva 146 - Alkoholi që gjindet në parfume, ilaçe, shpirto!Pyetja:

Gjithmonë dëgjojmë kundërthënie midis fjalëve të dijetarëve lidhur me përdorimin e asaj që është kundër djersës që përmban alkohol e që quhet Alcohol Denat.

A është i ndytë apo nuk është i ndytë duke potencuar dispozitën e Sheriatit dhe çka nënkuptojmë me fjalën asgjësim (i alkoolit) si dhe cili është kriteri që duhet ta ndërmerr dijetari që është Mufti?


Përgjigja:

Të gjitha llojet e alkoholit që gjinden në parfume, ilaçe, shpirto, ajo që largon djersitjen dhe të ngjajshme me këto janë të falura dhe nuk ka ndonjë pengesë në përdorimin e tyre.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...