Banner

Kam ardhur në këtë vend për të arritur dituri dhe për të vazhduar specializimin. Unë jam një i ri që u përmbahem dispozitave dhe fali pesë kohë namaz. Shpresoj që ju t'më këshilloni pasiqë unë jam i rrethuar me lloj-lloj mashtrimesh të cilat mund...
Një grua ka kryer Haxhin, por, nuk ka mundur ta kryejë tavafin veda (lamtumirës) nga arsyja se grupi i saj ka vendosur që të udhëtojë. Pra, si është dispozita e kësaj gjëje?
Jam një i ri që ankohem dhe kam probleme me aknet (kokat e fytyrës). Jam porositur që trupin ta lyej me verë?
Në disa faqe të internetit ka mundësi që për ata që duan të martohen të shënojnë emrin dhe karakteristikat e gruas që e lypin. Një gjë e tillë a është e lejuar me Sheriat dhe çka lejohet në këtë drejtim dhe çka ndalohet?
Jam një musliman nga Kanadaja, para tri viteve kam pranuar Islamin. Jam njoftuar me një vajzë me origjinë Pakistaneze. Kur unë kërkova prej familjes së saj të fejohem me bijën e tyre ata refuzuan sepse unë nuk jam Pakistanez. A më lejohet që ta...
A lejohet që mashkulli të merr mësime fetare prej ndonjë grua?
Unë nuk e nxë përmendësh Kur'ani Kerimin ngase frigohem nga harresa! Atë që unë dua ta di është se me fjalën "harresë" a është për qëllim harresa e fjalëve apo e kuptimit?
U zgjova në syfyr dhe pashë se jam xhunub (gjendje kur muslimani obligohet të lahet). Ndjeva mundim të madh që të lahem andaj morra tejemum (duke potencuar se me tesha të pastërta e bëra këtë) dhe pastaj bashkë me familjen fala namazin e sabahut...
Nëna ime kërkon prej meje që t'i ndihmoj në shkuljen e qimeve të vetullave. A jam gjunahqare nëse i ndihmoj?
Një herë në muaj takohem me fëmijët e mixhallarëve. Në këtë tubim marrin pjesë edhe disa ithtarë të Shahrurit. Kur diskutohet ndonjë çështje e Fesë ata ofendojnë dhe i shajnë disa Imamë e kështu me radhë. Disa herë kam menduar që t'i këpus këto...
Jam i martuar qysh para 5 viteve me një grua që nuk është shumë e arsimuar. Kam dy fëmijë me te. Por, pas martesës me te ajo filloi të jetë xheloze sa që xhelozia e saj kaloi edhe në vesvese. Kështu që edhe dalja ime prej shtëpisë u bë shkak i...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...