Banner

Fetva 10Pyetja:

A lejohet që prej fajdes së llogarisë depozitare të bankës t'u jepet të varfërve dhe skamnorve të cilët i ke familje dhe të afërm në përjashtim të prindërve?


Përgjigja:

Fajdet e kamatës nuk bën që të ngelin në duart e atyre që e përdorin kamatën. Sikur që nuk i lejohet kreditorit ashtu edhe depozitorit që ta pronësojë atë ngase nuk është pasuri e tij.

Pra, pasi që nuk i lejohet që atë ta pronëson, nuk i lejohet edhe të shpenzon prej saj për ata që i ka të dorës së parë (usul) ashtu edhe për ata që i ka të dorës së dytë (furuë) apo ndonjë prej të afërmve.

Pra, si do të jetë vendimi i kësaj?

Vendimi i kësaj është sikur dispozita e pasurisë së humbur që nuk ka shpresë për ta gjetur të zotin e saj. Kurse në këtë rast pasuria e humbur shpenzohet për interesat e muslimanëve, si p.sh.: mbulimi i nevojave të nevojtarve e të ngjashme.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...