Banner

Fetva 14 - Huazim me fajde (kamatë) prej bankësPyetja:

Dëshiroj që të blej një automjet por nuk posedoj plotësisht vlerën e saj, pra kam nevojë për huazim me fajde prej bankës, por duke patur parasysh këtu te ne nuk ka asnjë bankë Islame, ndërsa automjeti për punën time është shumë i domosdoshëm si dhe për dërgimin e fëmijëve të mi në shkollat e tyre.

Ju lutem që të më ndihmoni në zgjidhjen e këtij problemi!


Përgjigja:

Transakcioni i huasë me kamatë është i ndaluar me tekste kategorike.

Nga ky vendim bëjnë përjashtim rastet e nevojës së skajshme si rasti kur lejohet ngrënia e coftinës, e thiut e të ngjajshme.

Nëse nevoja yte që e kërkon blerjen e automjetit është prej këtij tipi atëherë transakcioni - përdorimi i huasë në fjalë të lejohet.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...