Banner

Fetva 21Pyetja:

Jam studente e Universitetit ku është prezente përzierja (midis meshkujve dhe femrave).

Pra, në cilat sfera më lejohet që me kolegët e mi të bisedoj dhe a më lejohet që t'i përshëndes ata?


Përgjigja:

Parimisht, çdo bisedë që ka për qëllim mësimin apo të ngjashme, duke iu përmbajtur rregullave të ndruajtjes (turpit) dhe të mbulesës Islame është e lejuar me kusht që kolegu me të cilin bisedoni të jetë prej atyre që i ruan sytë dhe të mos u lëshohet dëshirave të epsheve dhe kushti tjetër është që mos ketë midis tyre vetmi (hulve) ashtu siç e definon vetminë Sheriati.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...