Banner

Fetva 32Pyetja:

Si duhet ta kuptojmë Bid'atin?

Ç'është bid'at i mirë dhe ç'është bid'at i keq?

Ç'është tesavufi dhe a është bid'at?


Përgjigja:

Çdo bid'at është i keq andaj nuk ka bid'at (sipas definicionit që e përmenda) të mirë.

Çdo përpjekje për të dlirur dhe pastruar veten nga sjelljet e këqia është e ligjshme dhe nga thelbi i Islamit, ndërkaq disa dijetarë këtë e quajnë "tesavuf-misticizëm".Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...