Banner

Fetva 65Pyetja:

Si është dispozita e Sheriatit për këngët e përmbajtura dhe ilahive që janë të shoqëruara me instrumente muzikore?

Dhe cilat instrumente janë të lejuara me Sheriat?


Përgjigja:

Nuk lejohet që ilahitë dhe këngët fetare të shoqërohen me instrumente të ndaluara. Kurse, instrumentet e ndaluara janë të gjitha ato që i përdorin njerëzit e prishur e të shthurrur.

Ndërsa, ato instrumente që nuk i përdorin ato bie fjala si: 'defi e të ngjashme me te, nuk ka pengesë që të përdoren'.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...