Banner

Fetva 75Pyetja:

Ç'thoni lidhur me punësimin e gruas në shkolla të përziera?


Përgjigja:

Çdo përzierje (midis meshkujve dhe femrave) që shkakton fitne të mundshme apo të vërtetë është Haram pa marrë parasysh se çfarë pune mund të jetë.

Ndërsa, çdo përzierje që nuk shkakton këtë frikë as atë direkt bindëse e as atë eventuale atëherë një gjë e tillë nuk është Haram, por, me kusht që gruaja që përzihet me ato të jetë e mbuluar me Hixhab ashtu siç e parasheh Islami dhe me një kusht që kjo përzierje të jetë e shtyer nga motivi i interesit që me Sheriat është i konsiderueshëm.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...