Banner

Fetva 76Pyetja:

Ne muslimanët e vendit Beshenxhang të Kinës duke marrë parasysh se ju e dini se ne nuk jemi arabë.

Ju pyesim se cila është më e mirë dhe më me shpërblime të lexojmë: Kur'ani Kerimin pa mos e kuptuar (që është në gjuhën arabe) apo leximi i atij që e kemi në disponim: "Përkthimi i Kur'ani Kerimit me koment"?


Përgjigja:

Leximi i Kur'ani Kerimit në arabishte është burimi i shpërblimit - sevapeve edhe pse nuk e kupton.

Kurse Kur'anin e përkthyer do ta lexosh për të ditur domethënien e jo për të arritur sevapin e leximit.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...