Banner

Fetva 100Pyetja:

A lejohet që armiqve jashta ithtarëve të Librit t'u shesim narkotikë (nëse na mundësohet) në vendin e tyre duke mos patur ne ndonjë dëm prej saj?

Dhe si të veprojmë me fitimin nga ajo?


Përgjigja:

Cilin ke për qëllim me fjalën: "armiqtë"?

Nëse ke për qëllim ata që nga ana e shtetit islam u është shpallur luftë, pra, pasi lejohet mbytja e tyre atëherë në këtë nuk ka diçka që është e ndaluar.

Por, nëse ke për qëllim ithtarët e Librit dhe të tjerët për këtë vlen rregulla e Sheriatit që thotë: "Nuk lejohet dëmi i vetes e as dëmi ndaj të tjerëve".

Kjo është rregull e përgjithshme që përfshin të gjithë përderisa nuk janë prej atyre që u është shpallur luftë nga ana e muslimanëve.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...