Banner

Fetva 104Pyetja:

Kanë kaluar më tepër se dhjetë vite që po falem në një Xhami ku ka një varr.

Në kohë të fundit kam dëgjuar se nuk bën të falesh aty ku ka varr.

Pra, si është dispozita lidhur me këtë?


Përgjigja:

Namazi yt është në rregull.

Por, tash e tutje nëse falesh në atë Xhami atëherë t'mos e kesh varrin përpara d.m.th. varri t'mos jetë ndërmjet teje dhe Kibles.

Falu në atë mënyrë që varrin ta kesh prapa ose në të djathtën tënde apo në të majtën tënde larg teje.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...