Banner

Fetva 143Pyetja:

Dr. El-Kiisij thotë se risku (nafaka) i njeriut vjen nga fitimi i tij dhe i jepet aq sa punon.

Ndërsa, unë e di se njeriu sadoqë të mundohet nuk do të mund të merr vetëm se atë që All-llahu ia ka caktuar.

Sipas tij, kjo gjë a nuk është mbështetje vetëm në shkaqet?


Përgjigja:

Riskun (nafakën) që njeriu e arrin është nga fitimi i tij për arsye se All-llahu atë risk ia mundëson nëpërmjet përpjekjeve dhe mundit të tij. Një gjë të tillë njeriu e ka për obligim dhe nuk lejohet që ai të largohet nga kjo e të mbështetet në papunësi.

Njëkohësisht, ky risk në të njëjtën kohë është dhunti nga All-llahu Fuqiplotë dhe caktim që ia ka caktuar njeriut.

Madje, çdo gjë është me vendimin dhe caktimin e All-llahut por, a do të thotë një gjë e tillë që të lëmë anësh shkaqet dhe t'i nënshtrohemi papunësisë?!Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...