Banner

Fetva 159Pyetja:

A lejohet që fajdeja e bankave të përdoret për pagimin e tatimit të fitimit ose për çdo tatim të cilin shteti e obligon ndaj qytetarit?


Përgjigja:

Fajdeja e huasë (e Kardit) nuk hyn në pronësinë e huamarrësit kurse tatimi i fitimit nxirret nga pasuria e atij që është i obliguar si dhe meqë fajdeja që jipet nuk hyn në pronësinë e tij atëherë nuk lejohet ta paguajë tatimin e fitimit.

Fati i kamatës është m'u si i pasurisë së humbur të cilit nuk i dihet pronari e cila duhet të shpenzohet për të mirën e përgjithshme të muslimanëve.

Pra, njashtu edhe kamata shpenzohet për të mirën e përgjithshme të muslimanëve.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...