Banner

Fetva 173Pyetja:

A bën që zekatin apo lëmoshën t'ia japim atij që nuk falet, madje edhe pas këshillës së vazhdueshme nuk do që të falet, dhe është i sëmurë nga zemra?


Përgjigja:

Nuk lejohet që t'i jepet zekati njeriut që ritet në mosfalje të namazit.

Por, nëse i është dhënë atëherë tek All-llahu nuk konsiderohet si zekat dhe gjithsesi përgjegjësia e zekatit nuk bie nga ai person.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...