Banner

Fetva 176Pyetja:

Nëse për një çështje ka më tepër se një fetva, atëherë si është dispozita e Sheriatit me atë njeri që vepron sipas fetvasë që i fle zemra duke mos shikuar asnjë argument të fetvave?


Përgjigja:

Nëse ato fetva të shumta e të kundërta burojnë nga Muxhtehida (dijetarë eminentë) të besueshëm në Fe dhe nga sinqeriteti i tyre atëherë s'ka ndonjë pengesë që të ndjek atë për çka i fle zemra.

Por, duhet të ketë kujdes të madh nga ato që fetvatë i kanë mjeshtri për të fituar diç nga pasuria, për interes të kësaj bote ose më qëllim spekulimi në Fe ose nga shtytja për të nënvlerësuar Sheriatin.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...