Banner

Fetva 196Pyetja:

Si është dispozita e Sheriatit me disa shoqata finansiare të cilat për qëllim kanë ndihmën finansiare. Bie fjala, anëtarët japin një shumë prej 4000 lirave për një vit. Kurse shumën ndonjërit prej të anëtarsuarve ia japin në çdo muaj.

Nëse në këtë mënyrë kjo shoqatë është e lejuar të veprojë pasiqë vetëm në këtë mënyrë mund të marrësh hua pa kamatë atëherë: A lejohet që caktimi i rradhës së shpërndarjes së pasurisë të bëhet nëpërmjet shortit?


Përgjigja:

Kjo është një punë njerëzore e solidare, nëse realizohet brenda një numri të kufizuar të cilët kanë ra dakord për një gjë të tillë. Nuk kam gjetur diç për të cilën një gjë e tillë të jetë e ndaluar.

Por, megjithate unë preferoj që kur të dalë shorti ajo t'jepet në formë të dhuratës dhe pronësimit e jo si hua që të mos ketë ndonjë dyshim kamate.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...