Banner

Fetva 231Pyetja:

Një person huazoi nga tjetri 20.000 dinarë dhe i tha se kur do t'i kthej do të jap hedije 20 dinarë por, jo si kamatë.

Këtë gjë nuk e caktoi dhe nuk ia vu vetes si kusht në kontratën e huasë. Njashtu edhe huadhënësi nuk ia kushtëzoi një gjë të tillë. A hyn kjo në kamatën e ndaluar?


Përgjigja:

Çdo teprim që huamarrësi ia jep kur e lan borxhin pa patur më herët ndonjë kusht për një gjë të tillë atëherë huadhënësi ka të drejtë t'i merr dhe njëkohësisht ai shpërblehet për këtë dhurim.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...