Banner

Fetva 244Pyetja:

Jam një musliman nga Kanadaja, para tri viteve kam pranuar Islamin.

Jam njoftuar me një vajzë me origjinë Pakistaneze. Kur unë kërkova prej familjes së saj të fejohem me bijën e tyre ata refuzuan sepse unë nuk jam Pakistanez.

A më lejohet që ta martoj atë vajzë pa pëlqimin e prindëve të saj, kurse ajo pajtohet?

Njashtu, a ka mundësi që Imami i xhamisë të zë vendin e familjes së saj?


Përgjigja:

Nëse midis teje dhe saj është rivaliteti (ekuivalenca) që është i konsideruar me Sheriat dhe ajo është dakord dhe prindi i saj këmbëngul në mospranim atëherë autorizimi i tij bie ngase ai bën keqpërdorim sipas termit Kur'anor.

Në këtë rast vendin e tij e zë Kadiu apo kush e zëvendëson pozitën e tij.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...