Banner

Fetva 125 - Operacionet vetëvrasëse në PalestinëPyetja:

Shpresoj që t'më përgjigjeni për dispozitën e Sheriatit lidhur me çështjen e vëllezërve Palestinezë të cilët veten e tyre e eksplodojnë gjatë operacioneve vetëvrasëse të cilat i ndërmarrin.

Këto aksione a janë vetëvrasëse apo të shehidllëkut (martirëzimit)?


Përgjigja:

Këto operacione nuk janë vetëvrarëse por, janë të shehidllëkut.

Dallimi midis këtyre dyjave është se vetëvrasësi ndërmerr shkaqet e shkatërrimit të vetes duke patur për synim të bëjë vetëvrasje dhe të përfundoj jetën e tij, kurse ai që kërkon të bjerë shehid nëpërmjet këtij operacioni ka për synim që ta shkatërrojë armikun.

Ndërkaq, vdekja e tij vjen si rrugë për të arritur këtë synim të shenjtë e të ligjshëm.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...