Banner

Allahu qoftë i kënaqur me ty dhe na bashkoftë në Firdeusin e lartë me më të dashurin Habibin salallahu alejhi ue alihi ue selem! Allahu bashkoi në ty mes trashëgimisë së Profetit salallahu alejhi ue ala alihi ue selem, sepse dijetarët janë...
Thote se Shejh el-Buti (rahimahullah) ka qene nje dijetar i madh, edhe pse ka pas disa gabime, ashtu si kane te gjith dijetaret. Me tej thote une nuk e kam perkrah pozicionin i tij qe ka pas (ndaj el-Assadit) por duhet te shpresohet se per kete...
Shejh Muhamed Said Ramadan el-Buti na tregoj se ka pas shumë oferta për punë nga shumë universitete në të gjithë botën arabe, përfshirë Shtetet e Gjirit. Ata i ofruan atij pasuri të paimagjinueshme, shtëpija, nder, krenari, makina, shërbëtorë dhe...
Me 21 mars të vitit 2013 e gjithë bota muslimane mbeti e shtangur. Atë mëngjes nga Siria e luftës qytetare u dha lajmi i vrasjes së Ramadan El-Butit, shejhut, al-lames, dijetarit të madh të Sirisë dhe botës arabe e islame. Shumë shpejt pas lajmit, në...
Gjatë viteve të studimit në Damask, në periudhën 1993-2001, përveç dijetarëve dhe edukatorëve të spikatur të shkollës sime, natyrshëm, kam ndjekur me shumë dëshirë përfitimi dhe me zellin e kërkuesit të dijes, edhe shumë e shumë dijetarë dhe...
Ndonëse Shejh Muhammed Se'id Ramadan El-Buti është pa dyshim njëri ndër dijetarët më të njohur dhe më produktiv në Sirinë bashkëkohore, në botën arabe dhe islame, jeta, vepra dhe idetë e tij nuk është e njohura në qarqet perëndimore. Deri vonë...
Çdo kohë ka sfidë, e sfida e kësaj kohe është ruajta e etikës. Këtë gjë e ka thënë hoxha ynë Imam Abdull-llah bin Bejeh dhe shumë me të drejtë e ka pasur... Kjo sfidë është thelbi i paradokseve, i komplikimeve dhe i problemeve të rajonit sot,...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...