Banner

Fetva 33Pyetja:

Si është dispozita e leximit të Kur'anit në varreza dhe dhurimi i sevapeve të vdekurit?


Përgjigja:

Transmeton Ibni Maxhe se i Dërguari i All-llahut, bekimet e All-llahut qofshin për të, ka thënë: "Ua lexoni Fatihanë xhenazeve tuaja (të vdekurve tuaj)".

Pra, leximi i Fatihasë apo i diçkahit tjetër nga Kur'ani për të vdekurit është i ligjshëm dhe i lejuar.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...