Banner

Mos t'i bëhet askujt monoton lutja! Mos të thotë me vete ose me gjuhën e tij: "Bëra dua dhe bëra shumë, por s'mu pranua", ngase kjo është cytje që t' i bëhet monoton dhe të largohet nga të bërit lutje. Profeti salallahu alejhi ue selem thotë: "Me...
"... Kur kjo krizë filloi, unë vazhdimisht thosha: O njerëz! Kini kujdes të mos e hapni një derë që të merrni tatëpjetën shpatit që ju kurrë më nuk do të mund ta ndaloni rënien tuaj"! Asnjëherë mos rrëshqitni poshtë shpatit që ka një drejtim! Hapi i...
Autori këtu e përfundon citatin nga imam Shatibiu, e mbyllë kllapën pa e plotësuar fjalinë që e ka thënë imam Shatibiu për hukmin e këtij grupi të tretë. Kthehemi në tekstin origjinal, në librin "El-I'tisam" (v.3, f.253) të imam Shatibiut që të lexojmë...
Allahu qoftë i kënaqur me ty dhe na bashkoftë në Firdeusin e lartë me më të dashurin Habibin salallahu alejhi ue alihi ue selem! Allahu bashkoi në ty mes trashëgimisë së Profetit salallahu alejhi ue ala alihi ue selem, sepse dijetarët janë...
Salih el-Megamisi thote se, Shejh el-Buti (rahimahullah) ka qene nje dijetar i madh, edhe pse ka pas disa gabime, ashtu si kane te gjithe dijetaret. Me tej thote, une nuk e kam perkrah pozicionin i tij qe ka pas (ndaj el-Assadit), por duhet te...
Është një rregull e njohur ku thotë: "Lënia e diçkahit, nga Pejgamberi salallahu alejhi ve selem, nuk mund të merret si argument se ajo ndalohet", dhe për këtë dijetarët janë të njëzëshëm. Si p.sh.: Pejgamberi salallahu alejhi ve selem s'ka ngrënë me...
Ndonëse mendova gjërë e gjatë në lidhje me fjalët (termet) stil dhe politikë, nuk gjeta ndonjë ndryshim kuptimor mes tyre, sepse që të dyja specifikojnë përcjellje të një metode të caktuar për të arritur te qëllimi. Politika, megjithatë, në ditën e...
Kemi thënë dhe vazhdojmë të themi se demokracia është liria e popujve në zgjedhjen e udhëheqësve. Do të kisha dëshirë që kjo fjalë të mbërrinte në veshët e prodhuesve të zotërimit në botë. Atyre që me sukses mundësuan përuljen e ligjit botëror...
Nuk do të ndalohem aspak me hutim dhe çuditëri përpara forcave keqbërëse, që punojnë pa ndërprerje kundër njerëzimit dhe të drejtave të tyre që më pas i groposin ato, duke shkruar mbi pllakën e varrit, me gërma të zbukuruara: "Mbrojtja e të...
Shejh Muhamed Said Ramadan el-Buti na tregoj se ka pas shumë oferta për punë nga shumë universitete në të gjithë botën arabe, përfshirë Shtetet e Gjirit. Ata i ofruan atij pasuri të paimagjinueshme, shtëpija, nder, krenari, makina, shërbëtorë dhe...
Ajo që na ka arritur me anë të njoftimit të besueshëm revelatës, në lidhje me atë që ka të bëjë me çështjen e njeriut dhe të ardhmen e tij, është njoftim që domosdoshmërisht duhet ta njohim. Duhet gjithashtu të kuptojmë me plot bindje se revelata...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...