Banner

Fetva 93Pyetja:

Si është dispozita e Sheriatit me lëshimin e teshave dhe nëse për këtë ka diskutime të ndryshme, atëherë a lejohet që ta kundërshtojmë?


Përgjigja:

Nuk e kuptoj atë që don ta thuash me fjalën "lëshimi i teshave".

Nëse me këtë gjë ke për qëllim lëshimin e teshave në namaz, atëherë kjo është mendub (e pëlqyeshme). Ndërsa, nëse pyet për jashtë namazin, atëherë lëshimi ose moslëshimi i teshave është një lloj në përjashtim kur tesha është më e gjatë se nën gjysmën e kocit të këmbës ku në këtë rast është Sun-net të jetë kështu.

Ndërkaq, prej parimeve të Urdhërit në të mirë dhe ndalesës nga e keqja është se nuk lejohet të ndalojmë çështjet për të cilat Dijetarët kanë mendime të ndryshme, për atë se ato gjëra a janë të shëmtuara apo nuk janë, ngase një gjë e tillë mund të shkaktojë fitne.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...