Banner

Fetva 215Pyetja:

Dua të udhëtoj për në Amerikë për të prezantuar në një kongres. Vëllau im jeton atje dhe është i gatshëm që t'më pret në Aeroport në atë qytet ku mbahet kongresi. Por, gjatë rrugës nuk kam mahrem.

A më lejohet që të udhëtoj me disa njerëz që i njoh (por, që nuk i kam mahrem) ose të udhëtoj vetë?


Përgjigja:

Nuk di se ndonjë prej Fukahave ka lejuar që gruaja të bëj udhëtim të gjatë pa mahrem përveç se në rastet e nevojës.

Unë nuk jam prej atyre që kam guxim të bëj ixhtihad duke patur për këtë gjë një tekst i cili është me sened Sahih të mirë nga Pejgamberi i All-llahut lidhur me ndalimin e këtij udhëtimi.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...