Banner

Fetva 217Pyetja:

A lejohet që sadakaja t'u jepet pabesimtarëve dhe a lejohet që atyre t'u jepet prej zekatit (fukarave të tyre)?


Përgjigja:

Lejohet që sadakaja (lëmosha) t'u jepet edhe jomuslimanëve. Ndërkaq, kur është fjala për zekatin nuk lejohet një gjë e tillë ngase ajo që merret prej muslimanëve duhet të kthehet te muslimanët.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...