Banner

Fetva 227Pyetja:

Dëshiroj të studjoj këtu në Universitet.

Por, këtu (në Norvegji) ai që nuk ka pasuri dhe dëshiron të studjojë duhet të huazojë prej fondit të huasë në Oslo dhe pastaj t'ja kthejë borxhin me kamatë ndërsa një gjë e tillë është e ndaluar në Islam.

Nuk di çka të bëj?


Përgjigja:

Ja, ti e di dispozitën e Sheriatit se kamata është Haram.

Ti e di se unë nuk mundem aspak të ndryshoj gjykimet dhe vendimet e Sheriatit.

Unë të vërtetoj se ai që le diçka për All-llahun, atij All-llahu do t'ja zëvendësojë me diçka më të mirë.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...