Banner

Fetva 67 - Lidhur me popullin Jexhuxh-MexhuxhPyetja:

Përsëriten lloj-lloj shpjegimesh e hipotezash nga ana e dijetarëve lidhur me popullin Jexhuxh-Mexhuxh.

Kështu që dikush thotë se me të vërtetë ekzistojnë dhe se All-llahu i ka bërë të padukshëm për ne. Dikush tjetër thotë se ende nuk janë të krijuar. Ndërsa, dikush thotë se ato do të reinkarnohen e dikush thotë se ato janë banorët e atij vendi apo rajoni.

Pra, ç'është vërtetësia e kësaj teme?


Përgjigja:

Jexhuxh Mexhuxhët ekzistojnë. Për këtë thekson Kur'ani.

A nuk i ke lexuar ajetet e fundit të sures Kehf duke filluar prej fjalës së All-llahut ku thotë "Ata thanë O Dhulkarnejn, vërtet Jexhuxhi dhe Mexhuxhi janë duke bërë shkatrrime në tokë, a bën që ne të japim ty një kontribut (në formë tagri a tatimi), e që të bësh një pendë mes nesh dhe mes tyre".

A aq shumë të ka bllokuar përtacia sa që edhe nuk lexon Kur'an?Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...