Banner

Fetva 183Pyetja:

Falem në një Xhami që në mes ka shtylla. Sa herë që falem midis tyre dikush prej xhematit më largon madje edhe nëse jam edhe duke u falur.

A është veprimi i tyre në rregull? Dhe a është në rregull namazi midis shtyllave?

Kurse pyetja e dytë është lidhur me kuponat të cilat merren duke u anëtarësuar në firmë nga e cila merr talon që të mundëson të fitosh shpërblime me vlerë shumë të madhe bie fjala si veturë, etj..

A më lejohet të marrë pjesë në këto oferta?


Përgjigja:

Namazi midis shtyllave nuk ka asnjë problem. Problemi i largimit të rreshtave nga njëra tjetra në xhami duke u munduar t'u iket shtyllave, sipas disa dijetarëve është më problematike se sa falja midis shtyllave.

Mos ua var veshin atyre që trillojnë njëzet probleme reale për të luftuar një problem të iluzionuar.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...