Banner

Fetva 134 - Përdorimi i zhelantinës nga derri



Pyetja:

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës jemi në huti shqetësuese sa i përket përdorimit në ushqim të zhelatinës dhe ushqimeve tjera që përmbajnë zhelatinë, kjo gjë është për arësye se kjo mund të nxirret prej derrave.

Kam bërë shqyrtim të të kësaj çështjeje në Kur'an dhe kam gjetur se ndalesa e plotë kufizohet vetëm me prodhimet e mishit të derrit. Andaj, nga kjo konkludova se ajo që është e ndaluar prej derrit është mishi dhe vjami. Kurse zhelatina është një materie kimike e cila mund të nxirret nga shumë burime gjë që bëhet sipas përshtatjes të disa proçeseve fizike e kimike ndaj atyre burimeve.

Shpresoj që t'na sqaroni neve se çka ndalohet prej derrit?


Përgjigja:

Të gjitha komponentet e derrit unanimisht janë të ndaluara. Nocioni i mishit të derrit në Ku'anin Kerim nuk ka domethënien e kuptimit të kundërt.

Prandaj, zhelatina që merret sigurisht (sipas asaj që e dijmë) nga derri është e ndytë e nuk lejohet ta hamë.



Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...